Yoga

 

Yoga is echt voor iedereen! Welkom bij Esvita!

Als je wordt afgeschrikt door foto’s in yogabladen en op sites met iemand in een schier onmogelijke houding staat opgevouwen of zweverige goeroes in witte gewaden, wanhoop niet.

Regelmatige yogabeoefening helpt een ieder, ongeacht leeftijd, gewicht of lichamelijke conditie, bij het bevorderen van:

  • Balans, flexibiliteit, bewegingsvrijheid en kracht
  • Gewichtsverlies
  • Verlichting van rugpijn, vermindering van stress, verbetering van concentratie en mentale focus
  • Verlaging van bloeddruk, verbetering van circulatie, vermindering van onrust en depressie
  • Verbetering van lichaamshouding, energieniveau en slaapgewoontes

Bij Esvita doen we niet aan ‘niveaus’ in de yogalessen, dat suggereert alleen maar dat sommige mensen beter zijn in yoga dan anderen. Dit is gewoon niet waar.

Als je ‘perfecte’ yogahoudingen nastreeft en yoga wilt doen met het zweet op je rug, dan moet je niet bij Esvita zijn.

Esvita is aangesloten bij de  Vereniging Yogadocenten Nederland.

Yoga lestijden

Maandag – 19:00-20:15 uur

Locatie: Lume Yoga praktijk, Bedrijvige Bij gebouw aan Oostzijde 302, Zaandam

Dinsdag – 20:00-21:15 uur 

Locatie: Esvita Praktijk, Bristolroodstraat 14, Zaandam

Woensdag – 19:00-20:15 uur 

Locatie: Esvita Praktijk, Bristolroodstraat 14, Zaandam

Woensdag – 20:45-22:00 uur

Locatie: Esvita Praktijk, Bristolroodstraat 14, Zaandam

Te volgen lessen

1 avond life op locatie en indien je wilt kun je de andere 2 avonden online de les (nog eens) volgen.

Kosten

De kosten zijn €38,00 per maand, te betalen per kwartaal vooruit.

Verhinderd

Er wordt yogales gegeven op de maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Een life les kan indien er plaats is eventueel op een van de andere avonden worden ingehaald.

Gratis proefles!

Wil je yoga een kans geven, kom naar de open, gemoedelijke ontspanningsyoga van Esvita! In een veilige, vriendelijke omgeving, met een groep die niet groter is dan negen personen, werk je aan ontspanning via bewustwording en eenwording van lichaam en geest.

Yoga geeft inzicht, energie, harmonie en rust in je leven.

In de lessen werken we met strekoefeningen, balansoefeningen, ademoefeningen, concentratie, meditatie en ontpanning. Alles wat je mee hoeft te brengen is een grote handdoek, een open geest en de bereidheid om het te proberen.

Elk jaar wordt een blok lessen besteed aan de zeven chakra’s, waar de oefeningen op afgestemd zijn en aan het Achtvoudige Pad uit de Yoga Sutra’s van Patanjali om meer de achtergronden van de yoga te leren kennen.

Change is not something that we should fear. Rather, it is something that we should welcome. For without change, nothing in this world would ever grow or blossom, and no one in this world would ever move forward to become the person they’re meant to be.

-Anonymous

  • Veel gestelde vragen
  • Ervaringen

Ik heb nog nooit aan yoga gedaan, hoe vind ik de yogasoort die het beste bij mij past?

Er zijn heel erg veel yoga (tussen)soorten op dit moment. Elk jaar lijkt er wel weer een nieuwe variant bij te komen. Beperk je niet tot een proefles bij een enkele yogastudio maar probeer er een aantal uit zodat je een bewuste keuze kunt maken voor de yoga, leraar/lerares en groep die op dat moment het beste bij je past.

Welke kleding moet ik aan en wat neem ik mee in de les?

Trek makkelijk zittende, losse kleding aan zoals een trainingsbroek, t-shirt, sokken en eventueel een vest. Matjes, dekens en hoofd- en zitkussens zijn in de yogaruimte aanwezig. Neem een grote (bad)doek mee om op je matje neer te leggen. Er is gelegenheid op locatie om je om te kleden.

Moet ik weten hoe alle yogahoudingen gaan?

Natuurlijk niet, een belangrijk onderdeel van het regelmatig beoefenen van yoga in groepsverband is dat je langzaam maar zeker met alle houdingen en oefeningen bekend raakt en dat je je steeds sneller en makkelijker dieper in de ontspanning kunt komen. Yoga is geen prestatiegerichte bezigheid, er worden geen cijfers uitgedeeld, er worden geen mensen met elkaar vergeleken. Er bestaat niet zoiets als goed zijn in yoga. Iedereen doet wat hij/zij kan en elk lichaam heeft weer andere (on)mogelijkheden. Daarmee om te gaan, dát is de kunst.

Esvita bleek voor mij al snel de club waar ik mij thuisvoel. Wekelijks in een kleine groep en prettige sfeer werken aan je spieren, zonder poespas, uiterlijk vertoon en lawaai. Het doet mijn rug goed en ik leer beter adem te halen en te ontspannen. Kortom, ik had gewoon jaren eerder met yoga moeten beginnen.

Joke (65 jr.)

Heerlijk is het om je 1x per week,voor anderhalf uur, volledig te kunnen ontspannen en even al je dagelijkse beslommeringen “proberen” te vergeten. Op de stem van Esther wordt je door allerlei oefeningen geleid die je van tevoren nooit had gedacht ooit te kunnen doen met als beloning de ontspanningsoefening aan het einde. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Saskia 51 jaar.

Voor mij is de Yogales iedere week weer een moment om te voelen hoe het met mij gesteld is. Mijn ademhaling is verbeterd en ik voel wanneer er spanning in mijn lichaam optreed. Door de oefeningen van Esther kan ik mij veel beter ontspannen. Wat ik persoonlijk heel prettig vind is dat Esther zo duidelijk aan kan geven hoe je de oefening kan doen dat ik bijna de hele les mijn ogen dicht kan hebben. Voor de les begint vraagt ze altijd of er iets is waarmee ze rekening moet houden. Zo kan ik aangeven dat ik een pijnlijke nek heb of een zere teen. Daar geeft ze persoonlijke aandacht aan. Dit is dan ook de rede dat ik al jaren bij haar kom terwijl ik niet in Zaandam woon.

Marry

De acupuncturist die op de Tjotterlaan werkzaam was, raadde me eerder al aan om me bij Esther aan te melden. 4 Mei j.l. woonde ik de proefles bij en besloot door te gaan en merk nu dat ik rustiger ben in m’n hoofd en voel me steeds beter in m’n vel zitten. Dank je wel, Esther!

Daniel, 41 jr.

Waarom ik het zo fijn vind om yogalessen te volgen is omdat ik me dan beter leer te ontspannen en dan ook rustiger van wordt, en voor meer lenigheid en me niet zo stijf te voelen.

Erica

Yoga biedt me een moment in de week om echt helemaal met mezelf bezig te zijn, naar mezelf te kijken en te luisteren. Mijn lijf wordt aan het werk gezet en wordt daardoor sterker en soepeler. Mijn geest rust uit.

Hetty 62 jaar

De oefeningen zijn goed voor mijn lijf, vooral omdat ik wat ouder ben. En je stem geeft mijn hoofd rust.

Marijke (bijna 69)

Al 4 jaar heb ik les van Esther en zowel op het lichamelijke als geestelijke vlak is zij in staat mij steeds weer iets nieuws leren. 

Margherita

De yogalessen vind ik erg plezierig wegens de rust die er is, en de manier waarop je verwoordt wat we tegelijkertijd doen. Ik kom bij mijzelf en hoef geen topprestatie te leveren,  geen beoordeling, behalve als ik de oefening niet begrepen heb. Aan het einde van de les komt het moment van ontspanning waarvan ik geniet, al of niet toegedekt met een kleurige deken, die Esther geluidloos en met enige lucht verplaatsing over ons uitspreidt! Er is daarna ruimte voor reactie en ervaring.  Ik voel me.  Dan verwarmd en ontspannen, ook door de thee! 

Winy