Massage

Sinds 2000 heb ik mij toegelegd op het brengen van verlichting bij mensen met stress, spanning en spierpijn met behulp van een mix van Zweedse massage, diepe weefsel massage, voetreflexologie, lymfedrainaige, reiki, triggerpointmassage, yogabeweging en de adem. Met deze jarenlange ervaring en vele technieken heb ik cliënten succesvol kunnen helpen die bij mij kwamen voor algehele ontspanning, verlichting van hoofd- en rugpijn, van overwerkte spieren en van slaapklachten.

Waarom massage?

Het oplossen van de pijnen en spanningen die in het dagelijks leven ontstaan zonder dat je je dit altijd gewaar bent kan een groot verschil maken in hoe je je voelt. Tijd nemen voor jezelf – of het nu 30 minuten, een uur of anderhalf uur is – is een essentieel onderdeel van het zorgen voor jezelf.

Laat mij – laat massage – je vandaag al helpen om je beter te voelen!

Plan vandaag nog een massagesessie in!

Massage voor iedereen

Sporters, weekend-doorhalers, chronische pijnlijders, muzikanten, dansers, mensen van alle leeftijden, zwangere vrouwen, gezonde mensen, gestresste kantoormensen, vermoeide werklui, massagekenners en massage-nieuwkomers, iedereen is welkom in mijn praktijk.

Een mini-vakantie voor je lichaam

Ik geloof dat een lijf dat goed voelt gelijk staat aan een geest die zich goed voelt. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat jij je heerlijk in jouw lichaam voelt. Tijdens een massagesessie op maat krijgen bloed- en lymfecirculatie een boost, worden stijve spieren en knopen losgemaakt en komen gestresste zenuwen tot rust.  Hier kun je tot een diepe ontspanning komen en op een mini-vakantie gaan met jouw lichaam, geest en ziel. Je bent het waard!

Bij twijfel of u wel gemasseerd kan/mag worden?

Bij twijfel: raadpleeg je behandelend arts. Het is sowieso raadzaam dat als je onder behandeling van een arts bent en je overweegt een massage als aanvulling op je medische behandeling om dit gewoon even met hem/haar te overleggen.

Zwangere vrouwen mogen pas na de derde maand van hun zwangerschap worden gemasseerd.

  • Tarieven
  • Soorten massages
  • Veel gestelde vragen
  • Ervaringen

Deelmassage

Massage van de nek, het hoofd en de schouders of een deelmassage van de benen en voeten.

30 minuten 35 euro

Deelmassage op maat

Lichaamsmassage waarbij aan de hand van eventuele klachten in overleg met de cliënt een keuze wordt gemaakt welke essentiële lichaamsdelen onderhanden zullen worden genomen.

60 minuten 50 euro

Gehele lichaamsmassage

Gehele lichaamsmassage waarin alle lichaamsonderdelen aan bod kunnen komen en waarbij net iets langer stil gestaan kan worden bij een bepaald klachtengebied.

90 minuten 70 euro

Betaalwijze

Ik beschik helaas nog niet over een pinapparaat. De massagesessie wordt cash betaald na afloop van de sessie.

Afspraak annuleren

Minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of via de e-mail. Bij annuleringen later dan dat wordt betaling van het volledig verschuldigde bedrag voor de gemiste tijd bij de nieuw gemaakte afspraak verwacht.

Zweedse massage

is de meest populaire van alle massagetypes. De heerlijk kalmerende massagestrijkingen en manipulaties zijn erop gericht om de spieren te ontspannen, spanningen op te heffen, afvalstoffen af te voeren en de circulatie van het bloed- en lymfestelstel te bevorderen.

Diepe weefsel massage

doorbreekt de stress-spanning-pijn cyclus door de spieren te ontspannen, circulatie te verbeteren en het lichaam in een betere neuromusculaire balans te brengen.

Voetreflex massage

verlicht pijn, vermindert stress, bevordert ontspanning en circulatie. Via het masseren van de voet, die elk meer dan 7.000 zenuwuiteindes heeft, kunnen verschillende delen van het lichaam worden behandeld als toevoeging en onderdeel van een lichaamsmassage.

Zwangerschaps massage

kan zeer goed helpen bij het behandelen van rugspieren die pijnlijk en stijf worden door het constant compenseren van het extra gewicht aan de voorkant van het lichaam. Maar het werkt ook erg gunstig uit op onrustige benen en het bevordert rust en slaap. Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap mag de moeder-in-spé nog niet gemasseerd worden maar daarna is zij van harte welkom! Deze massagesessies worden in zijlig en als het nog gaat in ruglig uitgevoerd, met alle benodigde ondersteuning om toch comfortabel te kunnen liggen.

Lymfedrainage

is een zeer zachte massagevorm die de afvoer van lymfevocht bevordert. Vooral toegepast als het lichaam vocht vasthoudt.

Triggerpoint massage

werkt rechtstreeks op de spieren in. Door voor langere tijd druk uit te oefenen op bepaalde stress punten op een spier kan deze zijn spanning los gaan laten.

Cupping lichaams- en gezichtsmassage

bij cupping massage wordt gebruik gemaakt van massagecups welke vacuum getrokken worden op de huid. Er wordt zowel actief mee gemasseerd als statisch voor langere tijd op het lichaam neergezet. Hierdoor wordt de doorbloeding  zowel in als onder de huid sterk verbeterd. Cupping massage kan gebruikt worden voor een veelvoud: pijn in spieren en gewrichten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn en verklevingen. De behandeling is doorgaans niet heel pijnlijk maar kan op sommige plekken wel wat gevoelig zijn. Door de behandeling kunnen rode of zelfs blauwe plekken verschijnen, dit zijn de plekken waar het weefsel onder de huid vol afvalstoffen zit. Deze verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen.

Gua-sha gezichtsmassage

bij gua-sha gezichtsmassage wordt gebruik gemaakt van een gua-sha steen gemaakt van jade. Door de zachte strijkingen over het gezicht raakt de huid beter doorbloed en wordt lymfevocht afgevoerd. Werkt zeer ontspannend.

Reiki

is Japans voor ‘universele levensenergie’. Door uitwisseling van wederzijdse energie kunnen energieblokkades worden opgeheven.

Ik verzorg geen erotische massages.

Wat is de locatie van de praktijk?

Mijn prachtige praktijk in het groen aan huis is gevestigd op de  Bristolroodstraat 14 te Zaandam.

Kan er goed geparkeerd worden?

Er is volop parkeerruimte op de Bristolroodstraat zelf en de Martin Luther Kingweg.

Kan ik zomaar binnenlopen?

Nee, dat zou niet werken voor mij als massagethereapeut en voor de cliënt waar ik op dat moment mee bezig ben. Het is belangrijk om van tevoren een afspraak te maken. Dit kan telefonisch (075-6314757) of via de e-mail (yoga_massagepraktijk.esvita@telfort.nl) of zie de  contactpagina .

Wat moet ik meenemen naar een massagesessie?

Niets bijzonders. Het is handig als je van tevoren thuis eventueel je sieraden al af doet. Kom verder zoals je bent op dat moment!

Kan er ter plekke worden gedoucht?

Dit is niet mogelijk.

” Esther verzorgt een massage waarbij ze heel goed afstemt op wat jij nodig hebt en wilt. Als je voldoende vertrouwd met haar bent kun je daarbij een gesprek voeren waar je mentaal veel aan kunt hebben. Het voelt prettig, veilig en vertrouwd bij Esther.”

Afgelopen jaren paar keer bij Esther op de massagetafel gelegen en iedere keer denk ik na afloop: zo’n cadeautje voor mijzelf zou ik vaker moeten doen en niet alleen wanneer ik voel dat er iets aan de hand is zoals bijvoorbeeld rugklachten of stress.

Esther weet iedere keer de hand, letterlijk, op de juiste plek te leggen waar het nodig is op mijn lichaam. Sta verbaasd over de energie die zij geeft tijdens de massage. Dank je wel Esther!

Liefs Selma

Een massage neem je als je lichaam vraagt om herstel.  En als je in staat bent om volledig te ontspannen dan ben je hier bij een van de beste masseurs.

René

Ik kom graag en regelmatig bij Esther in de praktijk. Haar uitgebreide massage, de vakkundige grepen en professionaliteit dragen bij aan een totale ontspanning van lichaam en geest.  Intuïtief voelt zij dikwijls aan waar je als klant behoefte aan hebt. Dank je wel Esther voor al die heerlijke uurtjes.

Carla

Alhoewel ik al 10 jaar niet meer in Zaandam woon, kom ik nog steeds bij Esther voor massage. Meerdere keren heb ik een masseuse bij mij in de buurt gezocht, maar geen van allen kunnen tippen aan Esthers gouden massagehanden. Dan maar wat kilometers rijden. Een aanrader!

Ingrid